Gelaatsverzorging

Verwen je huid met een gelaatsverzorging bij Beautycenter Total Care.

Wij werken bij onze gezichtsbehandelingen steeds met Artdeco, nummer 1 op de Duitse cosmeticamarkt en sinds 1985 een innovator op het vlak van verzorging. Daarnaast werken wij ook Pandhy's TM.

De filosofie van Pandhy's TM bestaat erin de huidige kennis te combineren met de rijkdom van de natuur. Het zijn producten die de huid niet belasten, maar die haar natuurlijke functie versterken. De producten bevatten geen kunstmatige kleurmiddelen of parfums. De conserveringsmiddelen zijn puur plantaardig.

 Afhankelijk van uw noden en wensen werken wij met deze verzorgingsgamma’s:

  • Skin Yoga:

Dit gamma is geschikt voor alle huidtypes. Deze verzorging verhoogt de zuurstofopname en helpt de gestresseerde huid, die veelvuldig wordt blootgesteld aan schadelijke invloeden, te herstellen, waardoor die er frisser en jonger gaat uitzien

 Bij ons kunt u kiezen uit drie gradaties van behandelingen:

  • Beauty Flash (30 min.) 35€

Reiniging - peeling - gelmasker- gepersonaliseerde afwerking

  • Beauty Lift (50 min.) 45€

Reiniging - peeling - liftend masker- thermo-actief masker -  linfting serum - liftende verzorging voor de oogcontouren - gepersonaliseerde afwerking

  • Beuty Relax (60 min.) 55€

Reiniging - peeling - liftend masker- thermo-actief masker -  linfting serum - liftende verzorging voor de oogcontouren - voetmassage -gepersonaliseerde afwerking

 

  • Caviar Performance:

Deze verzorgingslijn met kaviaarextract houdt het verouderingsproces van de huid tegen, waardoor ook de meest veeleisende huid langer vitaal blijft. Deze behandeling heeft een liftend en anti-aging effect: rimpeltjes en lijntjes vervagen en de huid wordt zachter.

  • Mimo Lift (45min) 50€

Reiniging - enzymatische peeling - intensive serum - matricol mimo lifting mask - line filler - afwerking met caviar cream

  • Nutri Lift (45min) 60€

Reiniging - enzymatische peeling - caviar ampoule - matricol mask - caviar eye lift - caviar lifting treatment

  • Sugar Sweet (45min) 45€

Reiniging - peeling met minerale zeezouten - crèmemasker - suikergelaatsmassage - afwerking met gepersonalisserde crème

  •   Sugar Pure (60min) 55€

Reiniging  - peeling met minerale zeezouten - moddermasker - gelaatsmassage- afwerking met gepersonalisserde crèmeNieuw: Fruitzuurpeeling


Een fruitzuurpeeling is een lichte, verfrissende huidpeeling. De fruitzuurpeeling vermindert littekens van acne, grove poriën en hyperpigmentatie.

Fruitzuren of alfa-hydroxyzuren (AHA) hebben diverse positieve dermatologische effecten. Zo zijn ze uiterst geschikt voor de behandeling van een gemengde huid.

Een fruitzuurpeeling duurt ongeveer 20 minuten. Het resultaat is echter pas bevredigend na 6 tot 8 sessies, telkens met een tussenperiode van 3 tot 4 weken. Dit type huidpeeling is ideaal als onderhoudsbehandeling.

Na een fruitzuurpeeling schilfert de opperhuid af en wordt het onderliggend bindweefsel geactiveerd. De huid hernieuwt haar cellen sneller, waardoor er sneller een fris huidoppervlak ontstaat. Onzuiverheden en pukkeltjes verdwijnen, rimpels en kraaienpootjes vervagen. De huid absorbeert meer vocht en voelt hierdoor soepeler aan.

Na dit type huidpeeling kunt u onmiddellijk naar huis. Zon en sauna worden best 24 uur uitgesteld en er wordt u een speciale verzorgende crème voorgeschreven.

Wat het met je huid doet


Het contact met glycol- of trichloorazijnzuur irriteert de huid en lokt zo een ontstekingsreactie uit. Die zorgt ervoor dat je nadien de bovenste huidlaag kan afwerpen. "Je kan het vergelijken met ernstige zonnebrand, waarna je huid begint te vervellen. Een peeling is eigenlijk een gecontroleerde huidverbranding. Door het zuur precies te doseren weten we exact hoe diep we in de huid doordringen. Na een lichte peeling wordt er een dun huidlaagje verwijderd in de vorm van droge schilfertjes. Hoe sterker de peeling, hoe groter de dode huidlaag die er wordt afgehaald."

Best als een kuur


Oppervlakkige peelings zijn zacht en huidvriendelijk. Eén oppervlakkige peeling zorgt dan ook niet voor een wauw-effect. Deze peelings maken deel uit van een kuur waarbij we de concentratie glycolzuur langzaam opdrijven. Hoe sterk de dosis stijgt, hangt af van je huidtype. Mensen met een dikke, vette huid verdragen beter een hogere concentratie dan wie een fijnere huid heeft. Meestal wordt de peeling om de twee weken herhaald. Bij de ene volstaan drie beurten; bij de andere zijn er tot tien nodig om resultaat te boeken.

Herstimulatie van collageen


Wordt de huid van opeenvolgende peelings niet erg dun? "Toch niet. Onderzoek heeft aangetoond dat een peeling op termijn een herstimulatie geeft van het collageen dat zorgt voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Regelmatig peelen zorgt er ook voor dat de huid beter vocht vasthoudt en dus beter gehydrateerd wordt." Behalve couperosehuid, komt elke normale en vette huid in aanmerking voor een lichte peeling. "Peelen gebeurt vooral in het gelaat. Voor een peeling op de hals, de handen, het decolleté of de rug geldt het principe: hoe verder verwijderd van het gelaat, hoe voorzichtiger je moet zijn voor wonden omdat die minder vlug genezen."

Prijzen: een AHA peeling kost € 60 in kuur € 40 per keer.